LØS PROBLEMET

Raske og effektive løsninger

Maur er sjarmerende i naturen, men det er ingen som liker å ha dem på kjøkkenbordet, badet eller terrassen.

Kvitt er Sveriges mest kjøpte maurmiddel, og her gir vi deg noen enkle og effektive metoder for å bli kvitt maur både innen-og utendørs.

Alt for et trivelig hjem uten skadedyr

Er Kvitt farlig?

Kvitt er et skadedyrmiddel med aktive ingredienser som dreper maur, enten ved direkte kontakt eller med langtidsvirkende effekt. Det skal derfor håndteres med forsiktighet. Følg alltid bruksanvisningen på forpakningen. Maurmiddel skal alltid oppbevares utilgjengelig for barn og husdyr. Må ikke oppbevares sammen med mat eller dyrefôr. Hvis barnet ditt har fått i seg maurmiddel, ring 112 og be om giftinformasjon.

Katter er svært følsomme for bestanddelen deltametrin, og katteeiere bør derfor være ekstra forsiktige ved bruk av Kvitt mot maur strøpulver, Kvitt til utvanning og Kvitt Spray.

Maurprodukter skal ikke brukes på plen, planter eller i kjøkkenhager. Hvis du har maur i hagen, bør du bruke sukkergranulatet Kvitt Granulert åte på gangveier eller terrassen, slik at mauren tar åtet med til reiret.

 

Spørsmål om Kvitt:

  • Ved akutt forgiftning, ring 112 og be om giftinformasjon.
  • Ved generelle spørsmål om maurmiddel og giftighet, kontakt Giftinformasjonen på
    telefon 22 59 13 00.
  • Ved generelle spørsmål, ring SBM LifeScience mandag–fredag kl. 8–16 på telefon
    040-41 81 80, eller kontakt oss på e-post på norway.info@sbm-company.com.

Maur legger igjen luktspor

Maurene etterlater seg et luktspor når de leter etter mat, slik at andre maur kan følge etter. Vær derfor ekstra nøye med å tørke av gulvet der du har sett maur. Bruk vann og et vanlig rengjøringsmiddel.

Maur tiltrekkes av søtsaker

Maur tiltrekkes av søtsaker, så hvis mauren har tatt seg inn i huset, bør du unngå å ha frukt eller søtsaker liggende fremme.

Ikke legg igjen matrester

Vær ekstra nøye med å ikke la matrester eller annet som lokker til seg maur ligge lett tilgjengelig. Gå ut med søppelet regelmessig.

Insekter trekkes mot vann

Insekter trekkes mot vann, så vær nøye med å tørke godt på kjøkkenbenken, i vasken og på badet.

Hører du mus i boligen?

Mus trekkes til steder hvor det finnes mat, vann og gjemmesteder.

Maur rundt huset?

Lag en barriere rundt hagen, og beskytt boligen din mot maurinvasjoner.

Åpent vindu?

Det finnes mange typer uønskede insekter, både krypende og flyvende, som kan invadere boligen din.

Når sommeren kommer og temperaturen blir høyere, er det vanlig å få insekter inn i boligen når man åpner vinduene.

Generelt om maur

I Norge finnes det ca. 60 arter, og blant de vanligste er rød skogsmaur, stokkmaur og svart skogsmaur. Den svarte skogsmauren, eller sukkermaur som den også kalles, bygger reir i bakken.

Du finner den både under steiner, i blomsterbed og i plenen. Disse maurene er altetende og liker bl.a. andre insekter og plantesafter. Hvis du har maur i hagen, er det smart å lokalisere reiret for å se hvor mauren kommer fra. Utrydding av hele maurtuen stopper invasjonen, men husk at mauren også har en funksjon i naturen.

De holder rent og er mat for f.eks. fugler og piggsvin. Du bør derfor ikke utrydde maurtuer hvis det ikke er nødvendig. Maurtuer i skogen eller langt fra bygninger bør få være i fred.