Høstens larvekontroll og forebyggende tiltak

Tidig höst är det högsäsong för larver som äter sig feta inför vintern.

Når jordtemperaturen synker, graver de til en dybde på 10-20 cm hvor de gjemmer seg til våren kommer. Det betyr at det tidlig på høsten – altså før temperaturen synker – er viktig å kvitte seg med larvene og dermed forhindre noen av de vanligste problemene med plener før de i det hele tatt starter.

Om våren, når larvene kryper opp av bakken, spiser de ikke mye, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere dem. Skadene du ser på plener om våren skjedde allerede høsten før, noe som gjør det enda viktigere å ta tak i det problemet om høsten. Hvis du bekjemper dem om høsten, kan du begrense skadene betydelig. Prøv det allerede i høst.

Caterpillar kontroll ved hjelp av neglesandaler

En studie viser at hvis du går gjentatte ganger (3-5 ganger) på en larveskadet plen med spikersandaler, kan mengden larver halveres – bokstavelig talt.

For mer effektiv kontroll, vann plenen dagen før du planlegger å “nagle” den. Ved å legge til ca. 0,5-1,5 cm vann vil larvene krype opp til overflaten – og neglesandalene dine. Vannet myker også jorden hvis den er tørr og gjør det lettere for piggene å trenge inn.

Larvekontroll ved hjelp av kultivator

Svært dødt gress på plenen din beskytter larvene mot sprøytemidler. Hvis du planlegger å kontrollere larver og plenen din er dekket med dødt gress som er høyere enn 1,5-2 cm, bør du rydde det før du bruker sprøytemidler. Ulike typer gress må ryddes til forskjellige tider. Finn ut når det bør gjøres før du starter.

Vanningstips

Larver trives i fuktig jord og i sparsomt tynt gress. Hvis du sjelden vanner plenen, men da rikelig, vil tykk torv med dype røtter trives og larver ikke trives. Denne vanningsmetoden forhindrer også biller i å legge egg i plenen din – egg som blir til larver.

Å sette for mange frø – en taktikk

Gjør plenen din tykkere ved å så for rikelig om høsten eller våren. En tykk plen får både larver og biller til å trives. Ikke bruk denne teknikken hvis du behandler med plantevernmidler som inneholder pre-emergent (som hindrer frø i å spire) ugressmidler. Ikke glem at denne taktikken bare er ett av verktøyene i din søken etter å oppnå en frodig grønn plen.

Hold hagen ren

Plukk larver og skadedyr for hånd når du sår grønnsaker og rydder hagen din. Kast dem i såpevann, del dem med en spade eller kast dem som kaffe til nærmeste fugl.

Relaterte produkter

Les andre innlegg

Formering av stueplanter

Noen metoder, som f.eks Å ta stiklinger og plante dem er enkelt, mens andre som å plante er mer tidkrevende. I motsetning til uteplanter kommer

Les mer