Reparere plenen

Så på bare flekker i plenen din og få den tett og fin til sommeren!

Hvis det har oppstått stygge flekker i plenen der gresset ikke vil vokse, kan du hjelpe den i gang ved å strø på nye gressfrø. Du kan egentlig reparere plenen når som helst, men det er ofte lurt å vente til bakken har blitt litt varmere, ca. 8–10 grader, siden gresset gror mye raskere da.

1. Det første du bør tenke på er at bakken ikke bør være for kompakt, da dette vil føre til at gresset får problemer med å slå rot. Hvis det bare er snakk om små områder kan du enkelt løse dette med en hakke. Dersom jorden er svært hard og kompakt kan det være praktisk med en jordfreser.

2. Forsikre deg om at det ikke finnes noen store steiner i bakken, og jevn ut ujevnheter. Det kan hende du må legge på litt mer jord for å få jevnet ut på en god måte.

3. Komprimer den nye jorden med baksiden på en rive eller ved å gå med tette steg over hele overflaten som skal behandles.

4. Vann overflaten godt der du skal så.

5. Bruk gressfrø av god kvalitet og se gjerne på datomerkingen. De fleste gressfrø holder i ett år, men jo ferskere jo bedre.

6. Nå er det på tide å så. Følg doseringsmengden på forpakningen og forsøk å spre gressfrøene så jevnt som mulig. Jobb frøene forsiktig inn i jorden med en rive, slik at de får godt tak.

7. Hvis du har leirjord kan det være lurt å blande litt sand i jorden, ettersom gresset trives best med dette. Sanden har en drenerende effekt, men sørger også for at frøene ikke skylles bort eller klumper seg på grunn av regn.

8. Vann regelmessig og ikke la jorden tørke ut. Ved vanning er det lurt å ikke bruke for hardt trykk i vannslangen, da dette kan føre til at gressfrøene spyles bort. Etter 1–2 måneder har gresset rukket å sette seg, og det kan da tåle litt tørke. På dette tidspunktet kan man også gå på gresset.

9. Når gresset har vokst til en lengde på 5–7 cm er det på tide å klippe gresset for første gang. Sørg for å ikke klippe mer enn en tredjedel av gressets lengde om gangen, så er risikoen mindre for at gresset tørker ut.

10. Gjødsle for første gang etter ca. 6 uker.

Relaterte produkter

Les andre innlegg

Formering av stueplanter

Noen metoder, som f.eks Å ta stiklinger og plante dem er enkelt, mens andre som å plante er mer tidkrevende. I motsetning til uteplanter kommer

Les mer