Tips og inspirasjon

La kreativiteten flyte

Vi vil inspirere til nye ideer for et grønnere liv. Her finner du tips og råd om vekster, hagen og avlinger for alle årstider. Klikk deg inn på en kategori og les videre.

Hva blir ditt neste prosjekt?

Ta vare på plenen din

Plenen er sentrum i hagen! Når plenen er godt vedlikeholdt, er det tette, grønne teppet et vakkert skue og et fantastisk sted for hele familien. En fin plen gir avlastning til hageplantene og i godt trimmet tilstand er den robust og derfor motstandsdyktig mot slitasje fra sommeraktiviteter. Det lønner seg

Les mer
Oppdag Kvitt

Når du er lei av insekter!

Kvitt er godt kjent for kvalitet, effektivitet og velutprøvde produkter. Den komplette løsningen på insektsproblemer – både inne og ute!

 

Bruk søkefunksjonen vår for å finne det rette innlegget!

Ta vare på plenen din

Gresset har behov for mange næringsstoffer for å oppfylle kravet om en fin, tett og slitesterk plen. Tilførsel av gjødsel gir økt vekst og dermed flere klippinger. Men gjødsel er absolutt nødvendig for å få en fin plen som skal kunne stå imot tørke, sykdommer, slitasje, mose og ugress.

Reparere plenen

Hvis det har oppstått stygge flekker i plenen der gresset ikke vil vokse, kan du hjelpe den i gang ved å strø på nye gressfrø.

Les mer

Kontroller ugresset

Ugress stjeler plass og næring fra andre planter. Det brer seg med frø gjennom luften og gjennom over- eller underjordiske utløpere. Du kan forebygge ugressproblemer ved å plante kulturplantene tett eller velge et pent bunndekke mellom de større plantene. Slik gjør du det vanskeligere for ugresset å overleve. Selv ugress krever lys.

Noen tips om ugrasbekjempelse

Ugrasbekjempelse er mest effektivt når ugraset vokser, vanligvis i perioden mars – september. Det er da en større overflate som kan ta opp sprøytemidlet. Det

Les mer

Hvordan bekjempe insekter!